Gelieve uw browser te updaten naar nieuwste versie voor een betere ervaring.

Goede buren zijn goud waard!

Corona heeft ons leven veranderd. We zitten meer thuis in onze bubbel. We werken van thuis uit of we kunnen niet gaan werken, kinderen volgen online lessen, onze vrijetijdsbesteding valt weg….

Wanneer we meer thuis zijn, maken we ook meer lawaai. Hierdoor ontstaan er soms ergernissen tussen de buren.

We willen jullie graag enkele tips geven om het samenleven aangenaam te houden.

  • Praat met je buren voordat je je ergert aan bepaalde zaken. In veel gevallen beseft de buur niet wat het gevolg is van zijn acties.
  • Klus bij voorkeur niet na 20 uur ’s avonds. Jouw buren willen net als jijzelf genieten van een rustige avond. Heb je toch grote werken gepland die met veel lawaai gepaard gaan, verwittig je buren dan op voorhand.
  • Stofzuigen en meubelen verplaatsen doe je overdag. Om het geluid van stoelen te dempen, kan je viltjes onderaan de poten van de stoelen plaatsen.
  • Jouw muziekkeuze is niet altijd de smaak van de buren. Zet het geluid niet te luid of gebruik een koptelefoon.
  • Verzorg je huisdier goed zodat de buren geen overlast ondervinden.
  • Wanneer je thuis rondloopt, draag je best geen schoenen. Het dragen van schoenen met hakken en harde zolen in je woning, kan hinderlijk zijn voor je onderburen.

Maar vergeet nooit eerst te praten met de buren, want dit is de eerste stap naar een oplossing. Wanneer je zelf niet tot een oplossing komt, kan er steeds een bemiddeling gebeuren via een onafhankelijke persoon die de situatie neutraal kan beoordelen.