Gelieve uw browser te updaten naar nieuwste versie voor een betere ervaring.

Samen gaan we voor een propere buurt!

In het najaar van 2018 werden alle huurders van de appartementsblokken bevraagd rond zwerfvuil en sluikstort in hun directe omgeving.

We kregen heel veel reacties wat duidelijk aantoont dat deze problematiek veel mensen aanspreekt. Zwerfvuil en sluikstort is een probleem van elke burger. We treffen dit dagelijks aan in onze nabije omgeving en dit ergert ons mateloos. Tijd om niet bij de pakken te blijven zitten en dit probleem samen aan te pakken.

Op 14 en 16 mei waren er een aantal huurders bereid om de koppen bij elkaar te steken om samen na te denken over mogelijke oplossingen.

Bij deze gesprekken waren er mensen aanwezig van IDM, dienst integrale veiligheid, stadswachten, Tuinwijk en de wijkagent. Het is overduidelijk dat vele mensen en organisaties bekommerd zijn om zwerfvuil en sluikstort in onze woonomgeving.

IDM stelde kort zijn beleid voor en maakte duidelijk waar men als huurder terecht kan met zijn melding. Nadien zaten de huurders samen rond de tafel met de stadwachten, IDM en Tuinwijk. Er werd heel wat informatie uitgewisseld onder de gesprekspartners. De huurders kregen een kleine attentie van IDM als bedanking voor deze namiddag.

Na deze gesprekken mogen we besluiten dat een aantal huurders zich echt willen engageren om samen het sluikstort en zwerfvuil aan te pakken. Want sluikstort en zwerfvuil pak je niet alleen aan, maar doe je samen. Samen gaan we voor een propere woonomgeving.

 

Sluikstort gezien?

  • In de gebouwen van de Tuinwijk (privéterrein)
  • > Contacteer Tuinwijk: via info@tuinwijk.be of op het nummer 09/348 27 38